Teme i predavači

univ.mag. Željko Rotim, dr.med.dent.

Rođen u Vukovaru, odrastao u Iloku, Stomatološki fakultet je završio u Zagrebu. Predsjednik je Hrvatskog društva za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora. Magistrirao je na poslijediplomskom specijalističkom studiju Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, na Zavodu za Oralnu kirurgiju. Posebno područje interesa je estetika lica, estetska stomatologija i implantologija. Zaposlen je u svojoj privatnoj ordinaciji od 1992. godine. Savjetnik je ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Dužnosnik je Hrvatske komore dentalne medicine, u kojoj je predsjednik Povjerenstva za suradnju sa osiguravajućim društvima. Obavljao je dužnosti: posebnog savjetnika ministra zdravlja Republike Hrvatske za djelatnost dentalne medicine, predsjednika Nacionalnog Povjerenstva za dentalnu medicinu, predsjednika Upravnog vijeća poliklinike Zagreb, člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

TEMA PREDAVANJA:

Uloga i značaj Hrvatskog društva za estetiku lica (HDEL) Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ)

Dr. Džeraldina Jusović

Od 2006. godine praktično primjenjuje stečena certificirana znanja iz područja kozmetologije, estetske medicine i estetske dermatologije (kemijski pilinzi, mezoterapija i microneedling, mikrodermoabrazija, laser, Plazma CO2, terapija kisikom, hijaluronski fileri i HIFU). Aktivno sudjeluje u programima edukacije s fokusom na minimalno  invazivne estetske i kozmetološke procedure. Stručni suradnik je Gerovital kozmetike za Srbiju. Stalni  je član razvojnog tima za poboljšanje protokola za HIFU tretmane poduzeća LAH i jedan od trenera  Renew Lift koncepta. Od 2011. godine svoja znanja i vještine uspješno primjenjuje u timu Estetskog Centra „Maa’ra“, čiji je osnivač i vlasnik.

TEMA PREDAVANJA:

HIFU, novi izazov u mojoj estetskoj praksi

Dr. Josip Lovrić

Dr. Josip Lovrić svoje desetogodišnje iskustvo iz kirurgije stekao je kao zaposlenik  u Općoj bolnici Bjelovar gdje jer radio kao specijalist opće kirurgije. Naglasak u svom radu stavlja na optimalan izbor kirurškog liječenja i minimalnu invazivnost u radu te individualan pristup s ciljem postizanja prirodnog izgleda uz korištenje najsuvremenijih metoda i tehnika liječenja. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu a specijalizaciju opće kirurgije stekao je na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“ pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Aktivan je član Hrvatskog kirurškog društva te licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Kontinuiranu edukaciju provodi aktivnim sudjelovanjem na brojnim međunarodnim kongresima u zemlji i inozemstvu. Autor je i koautor nekolicine publiciranih znanstvenih radova u domaćim i inozemnim časopisima te Zborniku Hrvatske Akademije Znanosti i Umjetnosti. Aktivno se služi engleskim i talijanskim jezikom.

TEMA PREDAVANJA:

Gdje je mjesto HIFU u estetskoj medicini 21. stoljeća?

Univ.spec.oec. Saida Rezaković, dr.med.

Specijalistica dermatologije i venerologije, zaposlena  u Poliklinici Sunce. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Poslijediplomski specijalistički studij dermatovenerologija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završila je 2013. godine. Dodatno se educirala iz područja suvremenih metoda pomlađivanja kože (anti-aging metoda), dermatoskopije i evaluacije pigmentnih lezija, dermatokirurgije te primjene sklerozacije u terapiji flebektazija. Završila je poslijediplomski studij MBA (Master of Business Administration) – Poslovno upravljanje na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Redovito sudjeluje na domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijima i edukacijskim tečajevima te programima trajnog usavršavanja. Objavila je više stručnih i znanstvenih radova te kongresnih priopćenja iz područja dermatologije i venerologije. Članica je Hrvatskog dermatovenerološkog društva, Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske liječničke komore.

TEMA PREDAVANJA:

Sigurnost primjene HIFU tehnologije te moguće nuspojave i komplikacije

Nikola Ivan Leder, dr.med.

Specijalist radiologije u Kliničko bolničkom centru “Merkur” organizator mnogih konferencija i stručnih predavanja na temu ultrazvučne tehnologije i njegove praktične primjene. Dobitnik nekoliko nagrada za razvoj i unapređivanja metoda primjene ultrazvuka. Član Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva radiologa, Hrvatskog senološkog društva.

TEMA PREDAVANJA:

Nove spoznaje i upotreba HIFU tehnologije u medicini i estetici